Kostprijs asbestverwijdering berekenen

Gepubliceerd op 23 december 2023 om 10:18

In een eerder blogbericht sprak ik al over de mogelijke impact van de aanwezigheid van asbesttoepassingen in je woning op de verkoopprijs. Zo gaf ik enkele voorbeelden van de kost die gepaard gaat met de verwijdering van sommige asbestmaterialen. Thans heeft de OVAM een handige prijsramingstool ontwikkeld voor particulieren om op basis van een asbestattest een zicht te krijgen op de kostprijs van de verwijdering van de in het attest vermelde asbesttoepassingen in je woning of appartement.

Wanneer je de benodigde informatie invult, berekent de tool een prijsvork met onder- en bovengrenzen voor de verwijderingskosten. Hou er rekening mee dat kosten voor heraanleg en het plaatsen van nieuwe materialen niet zijn inbegrepen. Deze prijsindicatie kan u helpen bij het inschatten van renovatiekosten of bij het bepalen van een bod.

De prijsramingstool houdt rekening met een standaardsituatie, maar specifieke omstandigheden, zoals de behoefte aan een stelling of kraan, kunnen de kostprijs beïnvloeden. Het is raadzaam om minstens drie offertes aan te vragen bij aannemers (met werknemers die een 'eenvoudige handelingen'-opleidingsattest moeten hebben) of erkende asbestverwijderaars. 

Vergelijk deze offertes met elkaar en met de prijsvork van de prijsramingstool. Een abnormaal lage prijs kan duiden op onvoldoende maatregelen van de aannemer voor correct en veilig werken, wat gezondheidsrisico's of onverwachte kosten met zich mee kan brengen. Neem geen risico's en zorg voor een gedegen vergelijking van offertes.

 

Test de tool hier uit.

 

Asbestinventarisattest nodig? Neem dan snel contact op!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.